Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Βολές κατά του Κ. Λουράντου από τον Γεωργιάδη

8/5/2014 10:10:36 πμ
"Εάν ήταν ο Λουράντος πρόεδρος του Π.Φ.Σ., θα τα είχα κάνει όλα, μόνο από τσαντίλα"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για το Ελληνικό Φάρμακο που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους φαρμακοποιούς αλλά και στον Κωνσταντίνο Λουράντο με τα εξής λόγια:

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει απολύτως ότι (οι φαρμακοποιοί) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σε ένα μεγάλο βαθμό στο χώρο του φαρμάκου, καθώς και τον ενεργό και κρίσιμο ρόλο τους στην υγειονομική ευστάθεια της χώρας και στη διανομή των φαρμάκων». Συνέχισε δε υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα υπογράψει μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, παρά τη μνημονιακή δέσμευση, αλλά πρόσθεσε σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ότι: «εάν ήταν ο Λουράντος πρόεδρος του Π.Φ.Σ., θα τα είχα κάνει όλα, μόνο από τσαντίλα. Δεν πρέπει να επιλέγεται ως συνδικαλιστική πρακτική η σύγκρουση, η χυδαιολογία και οι ύβρεις. Πρέπει να έχουμε μεταξύ μας δυνατότητα συνεννοήσεως σαν πολιτισμένοι άνθρωποι και να καταλαβαίνουμε τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί μία κυβέρνηση».

Επανέρχεται το θέμα της αύξησης των γενοσήμων

Επίσης στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στοχεύει και πάλι στη δραστική αύξηση της χρήσης των γενοσήμων με νέο πακέτο μέτρων, το οποίο έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα. Τα μέτρα, διευκρινίζει, δεν αφορούν σε νέες μειώσεις τιμών αλλά στη συνταγογράφηση ανά δραστική ουσία και πάθηση.

Ο υπουργός υγείας παραδέχτηκε ότι μέχρι σήμερα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποτύχει επιρρίπτοντας ευθύνες και στους γιατρούς «οι οποίοι πυροβολούν τα γενόσημα» αλλά και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία «που έχει καθήκον να τα υπερασπιστεί».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι σταδιακά, στόχος του υπουργείου είναι η σύνδεση των τιμών των γενοσήμων με την κατανάλωσή τους. «Όσο αυξάνεται η χρήση, τόσο θα μειώνεται η τιμή τους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι εθνική πολιτική η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, όχι όμως με πολιτικές προστατευτισμού.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εκδοθεί νέο διορθωτικό Δελτίο Τιμών καθώς έχουν εντοπιστεί λάθη στις τιμές κάποιων φαρμάκων, στα οποία θα αυξηθεί η τιμή τους.

Αναφορικά με την φαρμακευτική δαπάνη που έχει «κλειδώσει» στα 2 δισ. ευρώ για το 2014, ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή και η οποία θέτει συνταγογραφικούς κανόνες και μηνιαίως συνταγογραφικούς στόχους.

Πηγή: healthview.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση