Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Βασίλης Πενταφράγκας: «Να ενισχυθεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία»

8/4/2013 1:48:31 μμ
Εκπροσώπησε το Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο συνέδριο Hellas Pharm το περασμένο Σάββατο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου η χώρα να μην αντιμετωπίζει στο μέλλον εκβιασμούς μέσω τεχνητών ελλείψεων στην αγορά του φαρμάκου, ζήτησε μεταξύ άλλων το Σάββατο 6 Απριλίου ο Βασίλης Πενταφράγκας, εκ μέρους του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Hellas Pharm, ο Βασίλης Πενταφράγκας τόνισε ακόμη ότι «για την εξασφάλιση πλήρους κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών του δημοσίου τομέα με άριστης ποιότητας φάρμακα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, τόσο προς την πλευρά του ασφαλιστικού φορέα όσο και προς την πλευρά των ασφαλισμένων, οι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στις τιμές με την ενθάρρυνση της προσφοράς, να αποθαρρυνθεί η υποκατάσταση των παλαιών φαρμάκων καθιερωμένου θεραπευτικού αποτελέσματος με νέα που εγκρίνονται με αρκετά υψηλές τιμές όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ώστε να επιβεβαιώνεται συνεχώς η υψηλή ποιότητα των καταναλισκομένων από τον δημόσιο τομέα φαρμάκων».

 

Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου