Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Βάλτε έξτρα ελαιόλαδο για το καλό της υγείας σας!

25/9/2015 4:21:00 μμ
Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ρίχνει το ζάχαρο και τη χοληστερίνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Μπορεί μέχρι πρότινος να γνωρίζαμε ότι κάνει καλό στην υγεία αλλά νέα έρευνα κατέληξε στι συμπέρασμα ότι η χρήση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σχετίζεται με μειωμένη γλυκόζη και χοληστερόλη αίματος.


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύται στο περιοδικό "Nutrition and Diabetes” παρατηρήθηκαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος και LDL-χοληστερόλης μεταξύ των 25 μελετηθέντων υγιών ατόμων που κατανάλωσαν ένα τυπικό μεσογειακό γεύμα στο οποίο προστέθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε σύγκριση με το εάν έτρωγαν το ίδιο γεύμα με προσθήκη καλαμποκέλαιου, το οποίο αύξησε τα επίπεδα της LDL-χοληστερόλης.

Η μεταγευματική μείωση της γλυκόζης του αίματος και της LDL-χοληστερόλης μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση των αρνητικών συνεπειών της γλυκόζης και της χοληστερίνης στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Παλαιότερες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (σε ποσοστό μέχρι και 83%) και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες του ελαιόλαδου: ελαϊκό οξύ, ολευροπεΐνη, σκουαλένιο).

Οι ουσίες αυτές που περιέχει δρουν ευεργετικά στην υγεία του στομάχου, του δωδεκαδακτύλου και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ βοηθούν επίσης και στη μείωση της «κακής» και στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης αντίστοιχα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορούν αποκλειστικά στα φαρμακεία από την Hippocrates Top Pharmacy
Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics