Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους γονείς για την γρίπη

3/2/2016 9:56:06 πμ
Αυξάνονται τα κρούσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονται σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει φθάσει τους 103 ασθενείς.


Το τελευταίο 24ωρο άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχοντας εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη νοσησή τους από τον ιό ενώ δεκάδες είναι πλέον οι ασθενείς, οι οποίοι αν και χρειάζονται, δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παραμένουν διασωληνομένοι σε απλούς θαλάμους.

Εντωμεταξύ, αυστηρές προειδοποιήσεις στους γονείς να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό, εάν τα παιδιά τους παρουσιάσουν συμπτώματα του ιού Η1Ν1, απευθύνουν οι λοιμωξιολόγοι, καθώς ο ιός είναι ιδιαίτερα επιθετικός και πλήττει ακόμη και άτομα μικρής ηλικίας.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να κινητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους είναι η απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, οι έντονες μυαλγίες και η δύσπνοια. Η λήψη αντιικού φαρμάκου μέσα σε 48 ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η ραγδαία εξάπλωση του ιού αποδίδεται στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και των επαγγελματιών υγείας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της ενορίας και της φαρμακοποιού του χωριού Φωτεινής Τάσιου
Εξετάστηκε η πληρότητα και η συνοχή του σχεδίου αντιμετώπισης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics