Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ασπιρίνη: Προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, εντέρου και προστάτη

21/4/2016 1:46:49 μμ
Νέα έρευνα Βρετανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μια μικρή δόση ασπιρίνης την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση του καρκίνου σε μαστό, έντερο και προστάτη, αναφέρει μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Το κατά σειρά ετών αναλγητικό έχει την ιδιότητα να μειώσει την πιθανότητα ένας άνθρωπος να πεθάνει από καρκίνο του μαστού, του εντέρου και του καρκίνου του προστάτη κατά το ένα πέμπτο.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα τα οποία μπορούν να ωφελήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και να τον προφυλάξουν από ασθένειες, αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό.

Ωστόσο, επισημαίνεται από τους ειδικούς ότι φυσικά η χρήση της ασπιρίνης δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα και οι ασθενείς θα πρέπει να μιλούν με τον παθολόγο τους.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας εξετάστηκαν περιστατικά ασθενών που ελάμβαναν ασπιρίνη παράλληλα με συνεδρίες χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η προσεκτική χαμηλή δόση ασπιρίνης σε αυτούς τους ασθενείς μειώνει την πιθανότητα ο ασθενής να φύγει από τη ζωή κατά 15 με 20% περίπου, μαζί με την μείωση εξάπλωσης του καρκίνου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η δόση που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής είναι μικρότερη από αυτή που παίρνει ο άνθρωπος για έναν απλό πονοκέφαλο.

Επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα υπογραμμίζει και το χαμηλό κόστος της θεραπείας, συγκρίνοντας την ασπιρίνη με άλλα πολύ ακριβά φάρμακα κατά του καρκίνου.

Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει υπερβολικές τις αναφορές για τις κακές επιδράσεις της ασπιρίνης στο στομάχι και στον κίνδυνο αιμορραγίας του εγκεφάλου, ωστόσο καθηγητής - ερευνητής Βρετανικού Πανεπιστημίου υπογραμμίζει ότι είναι πολύ νωρίς για καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics