Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αποσύρονται φάρμακα από την Ελλάδα λόγω τιμών

4/3/2013
Ο φόβος που υπήρχε το τελευταίο διάστημα ότι κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες θα αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά λόγω της δραστικής μείωσης των τιμών τους, φαίνεται ότι δυστυχώς επαληθεύεται.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ήδη η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία αποσύρει δύο βασικά σκευάσματα από την ελληνική αγορά με το επιχείρημα ότι έχουν πλέον πολύ χαμηλές τιμές μη συμφέρουσες για τη διάθεσή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλες εταιρείες απειλούν με απόσυρση φαρμάκων και μάλιστα έχουν αποστείλει και σχετικές επιστολές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, η φαρμακευτική εταιρεία Actelion από τις 25 Φεβρουαρίου αποχώρησε από την ελληνική αγορά αποσύροντας τα «ορφανά» φάρμακα Τracleer και Ζavesca.


Πρόκειται για άκρως σημαντικά φάρμακα για τη ζωή ασθενών με σοβαρές παθήσεις όπως είναι η πνευμονική υπέρταση και μεταβολικά νοσήματα αντίστοιχα. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην επιστολή του στο Μάριο Σαλμά, τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα.


Η εταιρεία αποσύρει τα σκευάσματα καθώς έχει ενστάσεις σχετικά με την τελευταία τιμολόγηση και το νέο δελτίο τιμών που εξεδόθη με την υπογραφή του Μάριου Σαλμά.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό ζητά να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς αν εξαφανιστούν τα φάρμακα από την αγορά θα αναγκαστεί ο Οργανισμός να τα εισαγάγει μέσω ΙΦΕΤ, διαδικασία αρκετά πιο δαπανηρή.


 

Πηγή: iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση