Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αποσύρεται ολόκληρη η Υ.Α. για τους νοσηλευτές

22/1/2015 1:41:53 μμ
"Δικαιωθήκαμε" δηλώνει ο ΠΙΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αποσύρεται τελικά η υπ? αριθμ. πρωτοκόλλου 3567/19-1-2015 (ΦΕΚ: Β 79) απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τίτλο «Καθήκοντα και αρμοδιότητες νοσηλευτών-τριών», προκειμένου να υπάρξει χρόνος για ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το θέμα με όλους τους υγειονομικούς φορείς.

"Δικαιωθήκαμε μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΙΣ και άλλων υγειονομικών φορέων" δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και συμπληρώνει:
"Η θέση του ΠΙΣ ήταν εξαρχής αμετακίνητη ως προς την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, καθώς με αυτή διδόταν, μεταξύ άλλων, στους νοσηλευτές η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και εκτέλεσης ιατρικών πράξεων.

Ο ΠΙΣ τρέφει απεριόριστη εκτίμηση προς τον κλάδο των νοσηλευτών. Οι νοσηλευτές ήταν και είναι στενοί συνεργάτες των ιατρών τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας. Ωστόσο, υπάρχει σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων των δύο επιστημονικών κλάδων. Επιμένουμε ότι δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υποκαθίσταται η ιατρική λειτουργία καθ? οιονδήποτε τρόπο."

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος