Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απολύει εργαζομένους από τα τηλεοπτικά παράθυρα

18/10/2013 9:29:09 πμ
Σάλος στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Οι εργαζόμενοι δίνουν άλλα στοιχεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την στιγμή ο Aδωνις Γεωργιάδης απολύει από τηλεοράσεως τους συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Κέρκυρας οι οποίοι , σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εμπόδισαν τους ελεγκτές να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, οι γιατροί καλούν τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και δίνουν την άλλη διάσταση της αλήθειας.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα οι δύο επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν για έλεγχο το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλοι οι γιατροί και το προσωπικό βρέθηκαν στις θέσεις τους. Ζητήθηκε όμως από τους επιθεωρητές να καταγράψουν τις συνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί με οργανική κάλυψη προσωπικού 40%, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, τον κλειστό εδώ και 2μήνες αξονικό τομογράφο την επισκευή του οποίου αρνείται να πληρώσει το υπουργείο, το παράνομο καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες.


Οι επιθεωρητές αρνήθηκαν.


Δεν σεβάστηκαν ότι βρίσκονταν απέναντι σε ανθρώπους που δουλεύουν χωρίς κανονική άδεια από το 2011, ένας μόνο για 40- 50 κλίνες ασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απέναντι σε επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη το νοσοκομείο ανοιχτό. Δε σεβάστηκαν τους 11.000 Κερκυραίους που μεταναστεύουν κάθε χρόνο σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις.


¨Με εντολή του κ. Γεωργιάδη οι επιθεωρητές απειλούσαν τους γιατρούς με κυρώσεις χωρίς ποτέ να υπάρξει προπηλακισμός. Όλως παραδόξως (!) βρέθηκε αστυνομικός διευθυντής στο χώρο και οι επιθεωρητές συνέχισαν εισβάλλοντας μαζί με αστυνομικούς σε ιατρεία και χώρους νοσηλείας, εγκλωβίζοντας σ΄ ένα ιδιότυπο ανθρωποκυνηγητό γιατρούς, εργαζόμενους, ασθενείς, πολίτες που έσπευσαν στο νοσοκομείο, δημοσιογράφους στις σκάλες και σε διαδρόμους με τραυματισμούς μάλιστα κάποιων εξ αυτών, μέχρι που αποχώρησαν λόγω της έντασης που δημιούργησαν, υπό αποδοκιμασίες χωρίς όμως να δεχθούν επίθεση¨.


Στο ίδιο πνεύμα και το Κίνημα Νέων Γιατρών επισημαίνει πως οι ελεγκτές θα έπρεπε να έχουν εστιάσει:


  • στον αξονικό που είναι χαλασμένος 1 μήνα τώρα με απώλειες χιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού
  • το ΤΕΠ που δεν έχει νοσηλευτές
  • των παράνομων εντέλλεστε σε γιατρούς για εφημερίες εκτός αρμοδιοτήτων
  • των κλινικών που εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερία ή χωρίς καθόλου γιατρούς (στον αυτόματο πιλότο δηλαδή…)
  • των ιδιωτών γιατρών που καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σε επείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (με πληρωμή cash από την τσέπη των ασθενών και αποζημίωση στο άγνωστο..)
  • του ΕΚΑΒ που έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο το νησί
  • των κλινικών που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού
  •   των ωραρίων που καταπατούνται των ρεπό που δεν δίνονται

¨Αρνήθηκαν ακόμα και να δεχτούν τις προφορικές καταγγελίες για όλα τα παραπάνω.. τους ένοιαξε όμως που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις 3 παρά πέντε...¨ σημειώνουν οι γιατροί .


Για το θέμα διατάχθηκε ΕΔΕ από το αρμόδιο υπουργείο.



 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τους επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος