Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απόφαση του ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

18/8/2014 5:31:18 μμ
Δεκτό εν μέρει το αίτημα των γιατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δεκτή εν μέρει έκρινε τελικά το ΣτΕ την αίτηση αναστολής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του ΙΣΑ για το πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της υπουργικής απόφασης (αναφορικά με το πλαφόν συνταγογράφησης), ως προς το σκέλος το οποίο αφορά τον καθορισμό κατωτάτου, ελαχίστου ορίου στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός προστασίας (γενοσήμων και off – patent) ανά γιατρό. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αναμένουμε και την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ως άνω υπουργικής απόφασης, η οποία έχει προσδιορισθεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2014.

Πρέπει ο υπουργός Υγείας, αναφέρει ο ΠΙΣ, «να κατανοήσει ότι οι οποιεσδήποτε υπουργικές αποφάσεις πρέπει να εκδίδονται μέσα από συνεννόηση και διάλογο με τους ανώτατους υγειονομικούς φορείς αλλά και με συνολική εκτίμηση των συνεπειών που δύνανται αυτές να επιφέρουν στη δημόσια υγεία και τη λειτουργία των γιατρών».

Πάντως από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί και ειδικότερα οι πρόεδροι των δύο κορυφαίων θεσμικών ιατρικών οργάνων του ΠΙΣ και του ΙΣΑ, έκαναν λόγο για επαχθές μέτρο, το οποίο δυσχεραίνει το έργο των γιατρών, αλλά και την υγεία των ασθενών.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος