Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Από το Μάρτιο αποκλιμακώνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

17/2/2022 5:20:39 μμ
Αν και εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει τέλος της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων έναντι της Covid-19 προχωρά η κυβέρνηση, αν και προετοιμάζεται για το φθινόπωρο καθώς η νόσος δεν θα πάψει να την απασχολεί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Α. Πλεύρης τόνισε πως «μέχρι τα τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό». 

Ωστόσο υπογράμμισε πως «όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας, αλλά να είναι προετοιμασμένη». Πρόσθεσε δε ότι «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας. Ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορονοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από της απλές γρίπες». 

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως χθες μετά από συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% από το Σάββατο 19/02/2022.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι μύκητες αποκτούν ανθεκτικότητα
Το φαινόμενο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Αττικής






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες