Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απίστευτη κόντρα Λουράντου-Γεωργιάδη

12/5/2014 9:54:27 πμ
Αντιδράσεις από εκπροσώπους των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σε μια απίστευτη επίθεση προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης προς τον πρόεδρο του Φ.Σ.Α. Κωνσταντίνο Λουράντο στο περιθώριο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής.


 

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο κοινό, δήλωσε ευθαρσώς τα εξής: «Αν θέλετε να σας εκπροσωπούνε συνδικαλιστές του 1.000.000 με πισίνες και κότερα, εγώ ντρέπομαι!», ενώ δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφία του προέδρου με κ. Τσίπρα σε εκδήλωση του κόμματος.

Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. σπεύδει να απαντήσει ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν παλιά φορολογική δήλωση που αφορούσε τζίρο (και όχι κέρδη) δυο φαρμακείων (αυτού και της συζύγου του) σε χρονιά πριν από την κρίση. Επίσης σημειώνει ότι: «Είμαι ακόμα ελεύθερος πολίτης και δικαιούμαι να ομιλώ και να συναναστρέφομαι με όποιον θέλω, να φωτογραφίζομαι με προέδρους κομμάτων χωρίς τον φόβο να υποστώ κομματικές διώξεις, να διαφωνώ και να συμφωνώ κατά την κρίση μου και να μην υποκύπτω σε εκβιασμούς, πολιτικές διώξεις και απειλές...». Τέλος προετοιμάζει ότι θα δοθεί συνέχεια σε αυτήν την κόντρα λέγοντας τα εξής: «Οι ασυναρτησίες του και τα υπονοούμενα για την οικογενειακή μου κατάσταση, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ας μην θεωρεί ότι η βουλευτική του ασυλία θα τον σώσει. […] Όσο και αν προσπαθεί να υποστηρίξει τον "τρομερό" φίλο του, Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ που προστατεύει με όλη του τη δύναμη δεν θα επιβιώσει...».

 

Αντιδράσεις συναδέλφων

Ο Ηλίας Χαλιγιάννης, σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρει ότι: «Για μία ακόμα φορά υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες όχι μόνο αντιδημοκρατικής και αντιδεοντολογικής αλλά πάνω απΆ όλα ανήθικης συμπεριφοράς, με πρωταγωνιστή το συνήθη ύποπτο Υπουργό Υγείας ?δωνι Γεωργιάδη. Αφού πρωτίστως υποβάθμισε και πάλι το ελληνικό φαρμακείο χαρακτηρίζοντάς το ως «πιάτσα», ακολούθως, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι, να μετατρέπει ο ίδιος ο Υπουργός την εκδήλωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας στην οποία προσεκλήθη, σε προεκλογική προπαγάνδα ενόψει των εκλογών του Π.Φ.Σ., εναντίον του Προέδρου της παράταξης και Πρόεδρο του ΦΣΑ Κώστα Λουράντο, διασύροντας την τιμή και την αξιοπρέπεια του, ως άνθρωπο, πολίτη, επιστήμονα και επαγγελματία, με επιχειρήματα που αποδεικνύουν δυστυχώς, ότι η ανθρώπινη σκέψη ευτελίζει την πολιτική έκφραση...».


Επίσης ο Πάνος Ζαρογουλίδης –μεταξύ άλλων– σχολίασε: «Ο κύριος Υπουργός μπέρδεψε για μια ακόμη φορά τον κύκλο εργασιών με τα κέρδη υποτιμώντας την νοημοσύνη των ακροατών του. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι μόνοι εργαζόμενοι σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίοι «τσεπώνουν» αφορολόγητο μισθό, είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί, σε μια χρονική συγκυρία που ο ελληνικός λαός καταδυναστεύεται από υπερφορολόγηση των εισοδημάτων του. Αυτό ορίζεται ως ντροπή για τον τόπο και όχι η σκληρή εργασία.».


 

Το γεγονός σχολίασε και ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης με τα εξής λόγια: «Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εσείς τραγουδάτε»: Παρακολουθώ τις επικοινωνιακές ανταλλαγές πυροτεχνημάτων μεταξύ Γεωργιάδη – Λουράντου. Προσωπικά αδιαφορώ για την οικονομική κατάσταση του κ. Λουράντου και δεν με χαρακτηρίζουν αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το μόνο που με απασχολεί είναι η βιωσιμότητα των 12000 φαρμακείων και η εξασφάλιση της βέλτιστης φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού λαού. Από αυτές τις αρχές δεν πρόκειται να παρεκκλίνω.».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση