Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απινιδωτής σε φαρμακείο: Σώσε μια ζωή!

16/2/2022 5:14:12 μμ
Γράφει ο Νατάλε Θεοφανόπουλος-Πέζερ, Φαρμακοποιός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναμφισβήτητα το φαρμακείο της γειτονιάς είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος χώρος παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Η πλειονότητα των φαρμακοποιών έχει εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες είτε στο πανεπιστήμιο είτε σε εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Η ΚΑΡΠΑ σε συνδυασμό με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του ατόμου που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Έχοντας πολύ πρόσφατα γίνει μάρτυρας αιφνίδιου θανάτου σε αθλητικό χώρο η τοποθέτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο φαρμακείο μου ήταν μια εύκολη απόφαση. Η ύπαρξή τους έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρείες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα.

Συνάδελφοι σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν προχωρήσει στην τοποθέτησή τους στα φαρμακεία τους, παρέχοντας άλλη μια δωρεάν «υπηρεσία ζωής» στο κοινωνικό σύνολο. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο πρόσφατο βίντεο της «Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακοποιών» με κεντρικό σύνθημα «Απινιδωτής σε κάθε φαρμακείο» (δείτε το εδώ) και στους συναδέλφους 'Αρη Σηφάκη και Γιώργο Παπαχαρίση που είναι ίσως από τους πρώτους που προχώρησαν στην τοποθέτηση απινιδωτή στο φαρμακείο τους.

Ιστοσελίδες δήλωσης διαθεσιμότητας απινιδωτή εδώ και εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ