Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απεργίες ξανά στα φαρμακεία ή στοχοποίηση του Αντώνη Σαμαρά;

4/7/2014 2:55:14 μμ
Ο κλάδος σκέφτεται όλα τα πιθανά σενάρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένα θερμό καλοκαίρι υπόσχονται οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την απόφαση για μείωση του ποσοστού κέρδους στον κλάδο και την εφαρμογή κλιμακωτού ποσοστού για όλα τα φάρμακα, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα κάνουν δύσκολη την ζωή της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα, ενώ προς το παρόν, δεν προβλέπονται κινητοποιήσεις.


Πληροφορίες αναφέρουν, ότι για την μη λήψη απόφασης των κινητοποιήσεων, ευθύνεται η πολυσυλλογικότητα που υπάρχει στο ΔΣ καθώς μετά τις πρόσφατες εκλογές των φαρμακοποιών, μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχουν αρκετά φιλοκυβερνητικά πρόσωπα τα οποία δεν αποφασίζουν για κινητοποιήσεις.


Υπάρχει όμωςπάντα μία εναλλακτική,όπως είναι αυτή που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα οι φαρμακοποιοί και ειδικότερα το διάστημα των ευρωεκλογών, όπου έκαναν στην κυριολεξίαμαύρη την ζωή πολλών πολιτικώνκαι πράγματι το πέτυχαν. Έτσι και τώρα, είναι αποφασισμένοι να στοχοποιήσουν όχι μόνοτην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καιτον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και πολλούς πολιτικούς.


Το Σάββατο 5 Ιουλίου θα πάρουμε μία γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού ο ΠΦΣ έχει καλέσει τους προέδρους όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ζυμώσεις για λήψη αποφάσεων.


Και ενώ το ποσοστό κέρδους μειώνεται πλέον στο 15,7% τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους περνάνε πλέον και στα ιδιωτικά φαρμακεία ως αντιστάθμισμα (ανεξάρτητα εάν δεν το χαίρονται ιδιαίτερα οι φαρμακοποιοί, όπως δηλώνουν, ωστόσο δεν είναι μικρός ο τζίρος των 770 εκατ. ευρώ), το μυαλό των ανθρώπων του κλάδου είναι στην επόμενη ημέρα και για την ακρίβεια στους επόμενους τρείς μήνες.Μέχρι τότε, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας κ.Μάκης Βορίδηςπρος τους εκπροσώπους του κλάδου την Τετάρτη, θα πρέπει στα ΜΥΣΥΦΑ να έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να έχουν μειωθεί οι τιμές, σε διαφορετική περίπτωση, τα εν λόγω σκευάσματα μάλλον θα πάρουν τον δρόμο των ...σούπερ μάρκετ.


Στην περίπτωση αυτή, οι εκπρόσωποι του κλάδου και ειδικότερα των δύο κορυφαίων θεσμικών οργάνων ΠΦΣ και ΦΣΑ, μιλάνε για βατερλό, δηλαδή για κλείσιμο 5.000 με 6.000 φαρμακείων, στρατηγική που εκπορεύεται από την τρόικα.


Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν έως εσχάτων για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.


Πηγή: www.onmed.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»
«Η διάθεσή τους από τα κοινοτικά φαρμακεία δεν είναι λύση», τονίζουν οι σύλλογοι






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση