Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απαιτούνται 49 υπουργικές αποφάσεις για την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

27/6/2014 8:49:43 πμ
Ελλάς το μεγαλείο σου!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στις στρεβλώσεις, τις ανεπάρκειες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας απέδωσε τη δυσλειτουργικότητα του ΕΣΥ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε ημερίδα με θέμα «Ο νέος χάρτης στην πρωτοβάθμια υγεία: Στόχοι και προοπτικές» που διοργάνωσε η 3η ΥΠΕ.

«Είναι ζωτική ανάγκη να επανασχεδιάσουμε το σύνολο των πολιτικών μας έχοντας στρατηγική μας επιλογή τη θεμελίωση ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο επανασχεδιασμός των πολιτικών υγείας είναι συνυφασμένος με την έξοδο από την κρίση. Στον ένα μεγάλο πυλώνα του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία, προστίθεται και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η ολοκληρωμένη φροντίδα, το τρίπτυχο της πρόληψης – θεραπείας – αποκατάστασης και η δημιουργία υπηρεσιών σε όλη τη χώρα που θα είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο και θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους ήταν κυρίαρχος στόχος του ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, αλλά όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απάντησε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και ότι θα χρειαστεί χρόνο καθώς εκκρεμεί η έκδοση 49 υπουργικών αποφάσεων…».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένει πάντα επίκαιρη και αναγκαία και ότι η οργάνωσή της στις πόλεις δεν μπορεί να βασιστεί στο πρότυπο των Αστικών Κέντρων Υγείας της δεκαετίας του ?80.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι θα στηρίξει το αίτημα του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Δημοσθένη Ανδριόπουλου για επαναλειτουργία στη Θεσσαλονίκη του μεταπτυχιακού τμήματος για τα στελέχη της δημόσιας υγείας.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γρηγοράκος χαιρέτισε το απόγευμα υπαίθρια εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και μίλησε σε κλειστή κομματική σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας.

ΠΗΓΉ: efsyn.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος