Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Απ. Βαλτάς: «Δημιουργούμε το φαρμακείο της επόμενης μέρας»

9/5/2023 8:28:51 μμ
Δηλώσεις στο σεμινάριο του ΙΔΕΕΑΦ για την παχυσαρκία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς βρέθηκε στο Κιλκίς, στην πρώτη ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΔΕΕΑΦ με θέμα: «Παχυσαρκία: Νόσος ή αισθητική διαταραχή» σε συνεργασία με την εταιρεία Novo Nordisk. 

Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους στόχους της διοίκησης του ΠΦΣ που είναι «να δημιουργήσει και να στηρίξει το φαρμακείο της επόμενης μέρας» και τόνισε ότι για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατατέθηκαν στον υπουργό υγείας. 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επίκαιρο ζήτημα με τη συνταγογράφηση των αντιδιαβητικών σκευασμάτων για την παχυσαρκία, επαναλαμβάνοντας ότι το φαινόμενο αυτό επιτείνει το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά.

Στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ Σεραφείμ Ζήκας είπε ότι «τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη δράση και στρατηγική μετεξέλιξης του φαρμακείου σε έναν "πολυχώρο υγείας" προκειμένου το φαρμακείο να ανταπεξέλθει στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι την ημερίδα στο Κιλκίς παρακολούθησαν περισσότεροι από 60 φαρμακοποιοί από τους Φ.Σ. Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, δεκάδες ήταν και οι φαρμακοποιοί από την Αττική που παρακολούθησαν τα σεμινάρια για τα γαληνικά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησής τους






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου