Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Ανοιγμα στη ρωσική αγορά φαρμάκων κάνει το υπουργείο Υγείας

12/9/2016 3:11:56 μμ
Τα ελληνικά γενόσημα έχουν πλεονεκτήματα αναφέρει, ο Α. Ξανθός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αν και οι προηγούμενες προασπάθειες συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας για την εξαγωγή ελληνικών φαρμάκων είχαν προσκρούσει στο ευρωπαϊκό εμπάργκο, σήμερα όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Το υπουργείο Υγείας δείχνει να ενδοιαφέρεται για την φαρμακευτική ρωσική αγορά- μια αγορά που κυριαρχούν κυρίως τα εισαγόμενα επώνυμα γενόσημα σκευάσματα, γεγονός το οποίο δημιουργεί πρόσφορο πεδίο για συνεργασία με ελληνικές φαρμακευτικές που παράγουν καλής ποιότητας γενόσημα φάρμακα και έχουν ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία σε αγορές του εξωτερικού.


Επιπλέον, τα ελληνικά γενόσημα διαθέτουν έλεγχο της βιοδιαθεσιμότητας και  βιοïσοδυναμίας.


Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Για μία νέα ώθηση στην Ελληνορωσική Οικονομική Συνεργασία”, που οργανώθηκε στη ΔΕΘ στα πλαίσια Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ .

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η στρατηγική της προώθησης εγχωρίως παραγομένων γενοσήμων και ο περιορισμός των εισαγωγών φαρμάκων, φαίνεται ότι αποτελεί ένα στοιχείο κοινής προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.


Είναι χαρακτηριστικό – είπε – ότι σήμερα στην Ελλάδα, παρά την υπάρχουσα παραγωγική δυνατότητα, το 77% της εγχώριας κατανάλωσης καλύπτεται από φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών και το υπόλοιπο 23% από φάρμακα ελληνικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η παραγωγική - αναπτυξιακή στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η αύξηση της διείσδυσης γενοσήμων που παράγονται στη χώρα, αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα και υποχρέωση.


Ο κ. Ξανθός περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει σημαντική εμπειρία στις διαδικασίες έγκρισης νέων φαρμάκων και στον τομέα της κλινικής έρευνας, της καινοτομίας, της οργάνωσης της παραγωγής με βάση standars ποιότητας ( GMP?s).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών