Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανησυχίες και διαβεβαιώσεις για την επάρκεια φαρμάκων

29/6/2015 9:46:51 πμ
Σε "αναμμένα κάρβουνα" όλη η χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για Δημοψήφισμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθεται όλη η χώρα τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να στείλει σε Δημοψήφισμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Δανειστές και, για αρκετούς, το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Για τους πολίτες, όμως, το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η διατήρηση της επάρκειας των ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως των τροφίμων και των φαρμάκων. Από το βράδυ της Παρασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανησυχία ήταν εμφανής. Ιδιαίτερα από ασθενείς χρόνιων παθήσεων και τους γονείς παιδιών με χρόνια νοσήματα υπήρξαν μηνύματα, όπου εκφραζόταν η ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια των θεραπειών.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, χωρίς, προς το παρόν, να έχουν υπάρξει δείγματα προβλημάτων ή λόγοι πανικού, στο επίπεδο της διαχείρισης των διαθέσιμων φαρμάκων.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας, από το βήμα της Βουλής, επιχείρησε να προλάβει αντιδράσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες. Στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για την ψηφοφορία επί της προτάσεων για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί όλη τη διαδικασία. "Δεν υπάρχει πρόβλημα και διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον τομέα του Φαρμάκου", αναφερόμενος σε φήμες περί επάρκειας.


Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, με τις προτάσεις των Δανειστών κατεδαφίζονται και τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους .

"Μας λένε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα κατά παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι το φάρμακο. Ένα υγιής κλάδος και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας", υπερασπίζοντας τις θετικές προοπτικές της Φαρμακοβιομηχανίας.


Αλλά και οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, μπορεί να προετοιμάζονται για κάθε πιθανό σενάριο, αλλά όπως υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου στοVirus, ακόμη και στο ενδεχόμενο της χείριστης εξέλιξης των πραγμάτων, δεν προτίθενται να αποσύρουν φάρμακα, ιδιαίτερα κρίσιμες θεραπείες για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. «Δεν τίθεται από πλευρά μας θέμα διακοπής των εισαγωγών ή απόσυρσης φαρμάκων από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, το φάρμακο δεν πρέπει να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν μπορεί να γίνεται τζόγος με το φάρμακο», ξεκαθαρίζει στο Virus υψηλόβαθμο στέλεχος της Φαρμακοβιομηχανίας.


Συστήνοντας, λοιπόν, ψυχραιμία, Πολιτεία και Φαρμακοβιομηχανία φέρονται αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, ακόμη και αν η χώρα πλέει, εν πολλοίς, σε αχαρτογράφητα νερά…

Πηγή: virus.com.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος