Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αngelini Pharma: Παρουσίασε μακροπρόθεσμα δεδομένα για την χρήση του cenobamate στην επιληψία

11/9/2024 3:33:10 πμ
Κατά τη διάρκεια του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Επιληψία που γίνεται στη Ρώμη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Angelini Pharma ανακοίνωσε θετικά ευρήματα από τις κλινικές δοκιμές που διεξάγει για την επιληψία, τα οποία καταδεικνύουν ότι η επικουρική θεραπεία με cenobamate εξασφάλισε σταθερή μείωση των επιληπτικών κρίσεων και υψηλά ποσοστά διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος σε μια ποικιλία αιτιολογιών της επιληψίας, καθώς και ευνοϊκό προφίλ μακροπρόθεσμης ανεκτικότητας σε ασθενείς με μη ελεγχόμενες επιληπτικές κρίσεις εστιακής έναρξης.


Η cenobamate είναι μία αντισπασμωδική ουσία (ASM) εγκεκριμένη στην Ευρώπη ως συμπληρωματική θεραπεία των κρίσεων εστιακής έναρξης με ή χωρίς δευτερογενή γενίκευση σε ενήλικες ασθενείς με επιληψία που δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς παρά το ιστορικό θεραπείας με τουλάχιστον δύο αντιεπιληπτικά φάρμακα. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Επιληψία (European Epilepsy Congress, EEC), που γίνεται στη Ρώμη.


«Ασθενείς με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης επιληψίας που παρουσιάζει αντοχή στα φάρμακα είναι πιθανό να ωφεληθούν από πιο έγκαιρες παρεμβάσεις με καινοτόμες θεραπείες», δήλωσε ο δρ José María Serratosa Fernández, στο νοσοκομείο Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz, στη Μαδρίτη (Ισπανία). «Νέα αντιεπιληπτικά φάρμακα βοηθούν τους ασθενείς να απαλλαχθούν από τις επιληπτικές κρίσεις που απαντούν σε ένα ευρύ φάσμα αιτιολογιών».


«Οι συνεχιζόμενες μελέτες αντιεπιληπτικών φαρμάκων είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας προκειμένου να κατανοήσουμε τον μακροχρόνιο αντίκτυπο των εν λόγω φαρμάκων στον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων και στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος», δήλωσε ο Rafal Kaminski, Chief Scientific Officer στην Angelini Pharma. «Δεδομένου ότι υπολογίζεται πως 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από επιληψία, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διαχείριση των επιληπτικών κρίσεων, να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα σε θεραπείες και την ανεκτικότητα σε αυτές, απαλλάσσοντας τελικά τα άτομα που ζουν με επιληψία από τις επιληπτικές κρίσεις».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι 645 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία
Με τίτλο: «Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη»






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Συνιστά την έγκριση ενός νέου εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου
Μαζί με επτά ακόμα νέα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις
Η άγνωστη σχέση μεταξύ της δυσκοιλιότητας και των καρδιαγγειακών επεισοδίων
Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στην πρώτη γραμμή της αιματολογικής φροντίδα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στην πρώτη γραμμή της αιματολογικής φροντίδα
«ΖΩντας με μία χρόνια νόσο – Κάθε ανάσα, μια ιστορία»
Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση