Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αναστοχασμός: Η νέα λέξη – κλειδί για τη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής στο φαρμακείο

20/1/2021 4:37:59 μμ
Βελτιώνει τις σχέσεις με τους συναδέλφους και τους πελάτες, διευκολύνει την επαγγελματική ζωή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθημερινά, οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν ηθικά διλήμματα ερχόμενοι σε επαφή με ασθενείς, συνάδελφους φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, επόπτες και άλλα άτομα.
Αναμφίβολα ορισμένες καταστάσεις θα τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, ενώ άλλες θα μπορούσαν να τις διαχειριστούν καλύτερα.
Λέγεται ότι πάντα μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό δεν είναι αληθές, εάν δεν καθίσουμε να αναλογιστούμε αυτά τα λάθη ή εκείνες τις περιπτώσεις όπου υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης.

Σύμφωνα με το Pharmacy Times, ένα άρθρο στην Research in Social and Administrative Pharmacy περιγράφει τα οφέλη της φαρμακευτικής πρακτικής, κατά την οποία ο φαρμακοποιός είναι ευαισθητοποιημένος όχι μόνο προς τους ασθενείς του αλλά και προς τους συναδέλφους του. Η ενσυναίσθηση και ο αναστοχασμός βοηθά το φαρμακοποιό να κατανοεί καλύτερα την οπτική των άλλων ανθρώπων και έτσι μειώνονται τα λάθη, διευκολύνεται η φαρμακευτική πρακτική και η επαγγελματική ζωή.

Αναλογιζόμενος τη συμπεριφορά του σε δεδομένες καταστάσεις, ο φαρμακοποιός θα καταφέρει επίσης να κατανοήσει καλύτερα και τους δικούς του μηχανισμούς αντιμετώπισης και να κάνει βήματα για τη βελτίωση αυτών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό δεδομένων των στρεσογόνων καταστάσεων που συμβαίνουν συχνά στα φαρμακεία, των συγκρούσεων ρόλων αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη μελετηθεί εκτενώς στη φαρμακευτική πρακτική, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση της ενσυναίσθησης και του αναστοχασμού είναι εξαιρετικά σημαντική και για τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Ο αναστοχασμός θεωρείται από τους ειδικούς ένα βασικό στοιχείο των μαθησιακών διαδικασιών που απαιτούνται τόσο στα διδακτικά όσο και στα βιωματικά μαθήματα των φαρμακευτικών σπουδών.

Οι φαρμακοποιοί λοιπόν καλούνται να προβληματίζονται και να αναλογίζονται βαθύτερα και ουσιαστικότερα και όχι απλά και επιφανειακά. Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία αναστοχασμού και σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ