Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αναρτήθηκε το προτεινόμενο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων από τον Ε.Ο.Φ.

13/2/2015 10:08:34 πμ
Πόσα ήταν τα λάθη και πόσο μειώθηκαν μεσοσταθμικά οι τιμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το «δρόμο» προς το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, μετά την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ.

Η τριήμερη διαδικασία διαβούλευσης με τις φαρμακευτικές εταιρείες επί των τιμολογιακών προτάσεων του Ε.Ο.Φ., βάσει της νομοθεσίας, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μετά την πολύ προσεχτική επεξεργασία των ενστάσεων, ο Οργανισμός εξέδωσε το Δελτίο Τιμών, το οποίο τώρα είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και της Αρμόδιας Διεύθυνσης.

Επόμενο βήμα, αναμένεται να είναι η σύγκληση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου για την αποδοχή ή όχι του νέου Δελτίου.


 

Βέβαια, το ζητούμενο από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου είναι τι θα γίνει με τα μέλη της Επιτροπής Τιμών και την Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων. Είναι προφανές ότι ο Π. Κουρουμπλής θα προχωρήσει στην αντικατάστασή τους και έως τότε η νέα γενική ανακοστολόγηση θα πρέπει να μπει «στον πάγο». Πάντως, εκτιμάται ότι ο νέος Υπουργός Υγείας θα λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση, ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Σε ό,τι αφορά πάντως τον κατάλογο της τιμολόγησης των 9500 φαρμάκων, από τον Ε.Ο.Φ. κάνουν λόγο για σαφώς λιγότερα λάθη από το παρελθόν, περίπου το 1/5 από τα παλαιότερα δελτία τιμών. Μάλιστα, τα λάθη εντοπίζονταν κυρίως στις χονδρικές τιμές, που έφθαναν από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ ελάχιστα αφορούσαν ισοτιμίες.


Κύκλοι της Φαρμακοβιομηχανίας υπολογίζουν τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών, βάσει της νέας γενικής ανακοστολόγησης, στο 3%.

 


Οι ενστάσεις των εταιρειών στις τιμές που ανήρτησε ο Ε.Ο.Φ. αντιπαραβάλλονταν πολύ προσεχτικά με έγγραφα, που ζητήθηκαν από τις Κ.Α.Κ., αλλά και την κείμενη νομοθεσία. Παλαιότερα λάθη δεν διορθώθηκαν και μετατίθενται, ίσως, για το μέλλον.

 


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος