Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αναρτήθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

1/11/2016 9:27:00 πμ
Δείτε τα 612 νέα σκευάσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας χθες Δευτέρα 31/10/2016 και περιλαμβάνει 612 νέα σκευάσματα.


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση, ενώ στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,89% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.


Προβλέπεται πως η δαπάνη που θα προκύψει από την ένταξη νέων φαρμάκων, σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, δεν επιβαρύνει πρόσθετα ούτε τον προϋπολογισμό, καθώς ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (clawback) στην υπέρβαση της φαρμακευτικής τους δαπάνης.

Το Δελτίο Τιμών περιλαμβάνει πρωτότυπα, γενόσημα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.


Το υπουργείο τέλος ενημερώνει ότι οι ενστάσεις επί του αναρτημένου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνσηmed.price@moh.gov.gr, σε ειδική ΦΟΡΜΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ της Δ/νσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της ανάρτησής του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή από Τρίτη 01/11/2016 και ώρα 00:00 έως και Σάββατο 05/11/2016 και ώρα 23:59.


Κατεβάστε το δελτίο με τα νέα φάρμακα σε pdf ή σε excel.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών