Ανακοίνωση της
Κίνησης Νέων Φαρμακοποιών (ΚΙ.ΝΕ.Φ.) Θεσσαλονίκης, στην οποία παρουσιάζονται οι
θέσεις της για το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και για αλλαγές που θα
μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν σε ό,τι αφορά τη συνδικαλιστική παρουσία του
κλάδου:
"Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός μέσα από τις κάλπες έδωσε ένα σαφές μήνυμα προς κατεστημένα και πολιτικούς παλαιάς κοπής.
Η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών βλέπει ότι το ίδιο κλίμα να υπάρχει και στο κλάδο μας με τους συναδέλφους να αισθάνονται απογοήτευση κυρίως από τους συνδικαλιστές μας, όπου απέτυχαν και οδήγησαν χιλιάδες φαρμακεία σε όρια χρεοκοπίας καθώς από τα δέκα μέτρα που ήθελε να περάσει το υπουργείο πέρασαν τα 12 με τον πιο ήπιο τρόπο. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρχε σχέδιο, ικανότητες αλλά και το κυριότερο επιχειρήματα. Αποδέχθηκαν τα μέτρα όπως οι πολιτικοί τα μνημόνια. Θα πρέπει να πάρουν όμως το μήνυμα.
Καλούμε τους νέους φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα να απαγκιστρωθούν από τις ηγεσίες που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβουν κάποια θέση και να δημιουργήσουν νέες παρατάξεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, με θέσεις και προτάσεις που μόνο σκοπό θα έχουν το καλό του κλάδου και θα οδηγούν στο φαρμακείο του μέλλοντος.
Η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών στη Θεσσαλονίκη, μέσα από την εμπειρία της πλέον από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμη να αναλάβει τη σκυτάλη και το τιμόνι του συλλόγου με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Έχουμε τις προτάσεις μας και τις έχουμε καταθέσει. Οι πρώτες μας διεκδικήσεις όπως έχουμε πει πρέπει να είναι θεσμικές και δε θα επηρεάζουν τη φαρμακευτική δαπάνη, όπως η αναγνώριση των υπηρεσιών μέσα στο φαρμακείο. Αλλά και η μείωση της γραφειοκρατίας παραδείγματος χάρη είναι για μας στη πρώτη γραμμή, κάτι το οποίο κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν έδωσε ποτέ βάση. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η ενασχόληση του φαρμακοποιού με θέματα γραφειοκρατίας τον αποσπά από τη δουλειά του και του μειώνει το εισόδημά του. Επίσης, η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος συστεγάσεων αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση ή η προσφυγή επί του αντισυνταγματικού REBATE που όπως επανειλημμένα έχουμε πει εισπράττεται επί του τζίρου και όχι επί του κέρδους.
Έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας, έχουμε όρεξη για
δουλειά, έχουμε στόχους και μπορούμε να τους πετύχουμε. Η ώρα της αλλαγής κοντεύει
και εμείς δηλώνουμε παρών”.
Πηγή: http://pharmakeutika.blogspot.com (13/5/2012)