Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Albert Bourla: Ο νέος πρόεδρος της IFPMA

12/7/2023 10:50:35 μμ
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους CEO που απαρτίζουν την ηγετική της ομάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Παραγωγών και Ενώσεων (IFPMA) ανακοίνωσε τα μέλη της ηγετικής ομάδας των CEO που θα παρέχουν για τα επόμενα δύο χρόνια στρατηγική καθοδήγηση στον οργανισμό. Επικεφαλής ορίστηκε ο Albert Bourla, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναλαμβάνοντας τη θέση που κατείχε από το 2021 ο Jean-Christophe Tellier, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της UCB.

Αντιπρόεδρος θα είναι ο Thomas Schinecker, διευθύνων σύμβουλος της Roche, ο οποίος θα υπηρετήσει δίπλα στον υφιστάμενο αντιπρόεδρο, Sunao Manabe, εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Daiichi Sankyo. Η ηγετική αυτή ομάδα των CEO έχει μια ευρεία, διεθνή εμπειρία και βαθιά κατανόηση των αναγκών των ασθενών και των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο, ενώ δεσμεύεται για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε φάρμακα και εμβόλια.

Ο Al. Bourla δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή μου που διορίστηκα ο νέος πρόεδρος της IFPMA και ενθουσιασμένος που θα αναλάβω τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που έρχονται. Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής στην επιστημονική καινοτομία, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων στον τομέα της υγείας, ώστε οι ασθενείς σε όλο τον κόσμο να επωφεληθούν από τα φάρμακα και τα εμβόλια επόμενης γενιάς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών