Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Ακυρες οι αποφάσεις για rebate και τιμολόγηση;

28/8/2015 9:54:46 πμ
Φαίνεται πως οι αποφάσεις δεν πρόλαβαν να πάρουν ΦΕΚ πριν από την παραίτηση της Κυβέρνησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Οι Υπουργικές Αποφάσεις (ΥΑ) για την εφαρμογή των νέων rebate και των αλλαγών στην τιμολόγηση των φαρμάκων υπογράφησαν από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά, πληροφορίες θέλουν, να μην έφθασαν, τελικά, στον προορισμό τους.
Ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας υπέγραψε το βράδυ της Τετάρτης και το απόγευμα της Πέμπτης τις ΥΑ για το νέο κλιμακωτό rebate και τις αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων που επιβάλλει το Μνημόνιο ΙΙΙ αντίστοιχα.

Τα κείμενα με την υπογραφή του Υπουργού εστάλησαν ταχύτατα στη Γενική Γραμματεία (ΓΓ) της Κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες υπογραφές και να δημοσιευθούν άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν πρόλαβαν… Η ΓΓ της Κυβέρνησης είχε να διαχειριστεί ένα πολύ βαρύ φορτίο εργασίας και η διαδικασία για τη δημοσίευση των δύο ΥΑ σε ΦΕΚ δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί πριν δημοσιευθεί η παραίτηση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για να ορκιστεί η Β. Θάνου.

Αν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν τότε θα πρόκειται για υπόθεση-φιάσκο για την Κυβέρνηση, που «παγώνει» για τα καλά τη λειτουργία της αγοράς Φαρμάκου, έως ότου σταθεροποιηθεί το πολιτικό πλαίσιο.
Θεωρητικά ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας θα μπορούσε να υπογράψει εκ νέου τις Υπουργικές Αποφάσεις για να λάβουν ΦΕΚ.
Το ερώτημα όμως είναι αν η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει να τις προωθήσει, καθώς οι υπηρεσιακοί υπουργοί σπάνια λαμβάνουν τέτοιου είδους σοβαρές αποφάσεις.
Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά την προσφυγή στις κάλπες…

Πηγή: virus.com.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών