Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αισχροκέρδεια ως και 90% στις τιμές των νοσοκομειακών φαρμάκων

21/10/2013 9:19:13 πμ
Τίθεται θέμα ηθικής τάξεως για τον ΄Αδωνι Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι προχώρησε σε αυτή τη ρύθμιση, την οποία αποκάλυψε η "Αυγή" της Κυριακής, προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρείες να... μην αποσύρουν κι άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα από τη χώρα μας, καθώς οι τιμές στις οποίες προμηθεύουν με φαρμακευτικά σκευάσματα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας είναι ορατές σε άλλες χώρες, για τις οποίες η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων!


Ο υπουργός Υγείας υποκλίνεται στις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών και θέτει σε κίνδυνο τα οικονομικά των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.


Πρόκειται για μία, μόνη και απλή εγκύκλιο, η οποία οδηγεί σε αχρησία το περιβόητο Παρατηρητήριο Τιμών της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Με την εγκύκλιο καταργείται ένα εργαλείο ελέγχου και διαπραγμάτευσης των τιμών φαρμάκων, το οποίο διαμεσολαβούσε μεταξύ των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των φαρμακευτικών εταιρειών. Αποτέλεσμα; Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πραγματοποιούν εφεξής αγορές φαρμακευτικών σκευασμάτων και δραστικών ουσιών σε τιμές υψηλότερες ακόμη και κατά... 90% σε σχέση με εκείνες του Παρατηρητηρίου Τιμών!


Στην εγκύκλιο, η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, αναφέρεται το εξής:


"Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΠΥ, http://www.moh.gov.gr/articles/epitroph-promhtheiwn-ygeias, στο πεδίο 'Παρατηρητήριο Τιμών', έχουν αναρτηθεί σε ειδική θέση τα δελτία τιμών φαρμάκου, κατά χρονολογική σειρά, με την ένδειξη 'Παρατηρητήριο Τιμών Φαρμάκου μέσω Δελτίου Τιμών Φαρμάκου', τα οποία θα λαμβάνονται εφεξής υπόψη, ως τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σχετικοί διαγωνισμοί, φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία και τη μορφή χορήγησης τους"...

Ορίζει δηλαδή ότι εφεξής οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα προμηθεύονται φάρμακα με βάση τις τιμές που ισχύουν στο δελτίο τιμών, οι οποίες όμως προκύπτουν από τον μέσο όρο τον τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος