Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


AIDS: Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά από το φαρμακείο

3/12/2019 12:23:18 μμ
Ο ΠΦΣ καλεί την Πολιτεία να ξεκινήσει ο διάλογος για τα προληπτικά προγράμματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κρίνει αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων που θα συμβάλουν στον περιορισμό της εμφάνισης νέων κρουσμάτων και θα αναχαιτίζουν την εξάπλωση του ιού HIV στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

Η απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση στην έγκαιρη λήψη πρώιμης αντιρετροϊκής φαρμακευτικής αγωγής πριν ή αμέσως μετά την έκθεση στον ιό (Pre Exposure και Post Exposure Prophylaxis) αποτελεί ένα μέτρο που έχουν προσαρμόσει αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου (ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Νορβηγία κ.ά.) στις πολιτικές υγείας των κρατών τους, ως στρατηγική πρόληψης κατά της μετάδοσης του ιού HIV στους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο νόσησης.

«Σε αυτή τη βάση και σύμφωνα με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μεγάλων κλινικών μελετών, καλούμε την ελληνική Πολιτεία να εμβαθύνει και να συζητήσει με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς τη δυνατότητα εφαρμογής προληπτικών μέτρων, που στοχεύουν στον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του ιού, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας του ελληνικού πληθυσμού», σημειώνει ο ΠΦΣ.

Η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) υπενθυμίζει σε ολόκληρη την κοινωνία ότι η σωστή σεξουαλική συμπεριφορά και η λήψη των απαραίτητων μέτρων όπως η χρήση προφυλακτικού είναι ο μοναδικός τρόπος αποφυγής μετάδοσης του ιού HIV και λοιπών Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.

Επιπλέον, η πρόοδος της επιστήμης που συνεχώς εξελίσσεται στη θεραπευτική αντιμετώπιση της λοίμωξης εξασφαλίζει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με AIDS και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε επίπεδα όμοια με αυτά του γενικού πληθυσμού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
Μια συνεργασία του GIVMED και του Cyclades Preservation Fund






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Η Φαρμακογονιδιωματική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση
Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη