Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αγοράζουν παυσίπονα με πιστωτικές κάρτες οι ασθενείς

20/1/2017 12:49:02 μμ
Το "κτίσιμο" αφορολόγητου αλλά και τα capital controls οι αιτίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ακόμη και τα παυσίπονα παρακεταμόλης των οποίων η τιμή δεν ξεπερνάει τα 70 λεπτά ψωνίζουν με κάρτα από τα φαρμακεία, κυρίως τα νεαρότερα άτομα.

 

Τόσο το «κτίσιμο» του αφορολόγητου που ισχύει για το 2017 όσο και τα capital controls που είναι σε ισχύ από το 2015είναι οι αιτίες που το πλαστικό χρήμα έχει μπει και στον χώρο των υγειονομικών παροχών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πιο διαδεδομένες είναι οι πληρωμές με κάρτες σε φαρμακεία και ιδιωτικές κλινικές, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται μεταξύ 20% έως και 40% ενώ στον αντίποδα είναι τα ιδιωτικά ιατρεία πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν προμηθευθεί ακόμη μηχανήματα Pos.

Την κάρτα χρησιμοποιούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας για μικρά ποσά, ενώ όσον αφορά τα μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποπληρωμή κλινικών, δεν υπάρχει διάκριση ηλικίας.

Λιγότεροι πρόθυμοι να προμηθευθούν μηχανήματα Pos είναι οι γιατροί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο το 40% των ιδιωτών γιατρών έχει προμηθευθεί POS, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών