Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγγλία: Ο αριθμός των φαρμακείων συνεχίζει να μειώνεται

1/10/2024 10:20:21 πμ
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι κλείνουν περισσότερα από ένα καθημερινά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα στοιχεία από την επιτροπή για τη φροντίδα υγείας της Αγγλίας (Healthwatch England) αναδεικνύουν ότι τα κλεισίματα των φαρμακείων στη χώρα συνεχίζουν με ανησυχητικό ρυθμό, πλήττοντας κυρίως τις περιοχές που είναι απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα, έχουν πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους και ευάλωτους πληθυσμούς. Φαίνεται πως ολόκληρο το 2023 έκλεισαν οριστικά 436 φαρμακεία (που σημαίνει περισσότερα από ένα την ημέρα), ενώ φαρμακεία διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους 13.863 φορές που αντιστοιχούν σε 46.823 ώρες. 


Ο κύριος λόγος είναι οι ελλείψεις προσωπικού και η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, αναφέρει ο επικεφαλής της επιτροπής Paul Rees, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπηρεσία Pharmacy First του NHS, στο πλαίσιο της οποίας οι ασθενείς με ήπιες παθήσεις ενθαρρύνονται να επισκέπτονται τα φαρμακεία για τη διάγνωση, τη συνταγογράφηση και τη λήψη της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής. 


«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν συμβουλή, φροντίδα ούτε φάρμακα, όταν το έχουν ανάγκη. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι υπάρχει κίνδυνος να έχουμε περιοχές χωρίς φαρμακείο και οι ασθενείς να πρέπει να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους για να έχουν πρόσβαση σε βασική φροντίδα υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και καλεί το υπουργείο Υγείας να επαναξιολογήσει τις αποζημιώσεις του κλάδου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι απαντά σε σχετική καταγγελία φαρμακοποιός της περιοχής
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας






Σχετικά άρθρα

Δεν εκτελούν παραπεμπτικά με υποαλλεργικά βρεφικά γάλατα τα φαρμακεία του Πειραιά
Τι απαντά σε σχετική καταγγελία φαρμακοποιός της περιοχής
Νέο webinar για το άγχος και την εργασιακή πίεση στο φαρμακείο
Είσαι φαρμακοποιός ή βοηθός φαρμακείου; Μην το χάσεις!
Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια που είναι διαθέσιμα φέτος
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας