Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


'Αδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από αντι-ιικά και αντιγριπικά εμβόλια στο Αγρίνιο

12/2/2016 8:39:00 πμ
Σε λίστα αναμονής μπαίνουν οι ενδιαφερόμενοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σοβαρές ελλείψεις σε αντι-ιικά φάρμακα και αντιγριπικά εμβόλια αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αγρινίου και Περιχώρων Βαγγέλη Παπαθανασόπουλο «εδώ και 15 ημέρες δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια. Από την πλευρά μας έχουμε προχωρήσει σε παραγγελίες και τα αναμένουμε, άγνωστο ωστόσο πότε. Έπρεπε ήδη να τα έχουμε παραλάβει. Η διαδικασία είναι η συνηθισμένη. Όσοι ζητούν αντιγριπικά, αλλά και αντιικά, τα γράφουν και έτσι τα λαμβάνουν χωρίς συμμετοχή» ανέφερε ο κ. Παπαθανασόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «έχει απομείνει μικρή ποσότητα προς διάθεση για τα αντιικά εμβόλια».

''Θερίζει''η γρίπη

Στο μεταξύ βάση των στοιχείων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 122 ασθενείς διασωληνωμένοι με βαριά μορφή γρίπης, νοσηλεύονταν μέχρι χθες στις δημόσιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ συνολικά έχουν περάσει από Εντατικές 286 άνθρωποι μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο, διαγνώσθηκαν με γρίπη 42 παιδιά, γεγονός που πιστοποιεί την επιθετικότητα του ιού Η1Ν1 κυρίως σε νέες ηλικίες.

Οι ηλικίες των ατόμων που κατέληξαν από επιπλοκές, είναι άτομα μεταξύ 45 έως 55 χρόνων. Η εποχική γρίπη βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της, αφού τις τελευταίες ημέρες καταλήγουν από επιπλοκές σε ΜΕΘ σταθερά έξι άτομα, αριθμός που θεωρείται μεγάλος από την επιστημονική κοινότητα. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ '' η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που δεν ξεπερνά το 15% στο γενικό πληθυσμό και το 10% στους γιατρούς και νοσηλευτές, συντελεί στο να έχουμε υψηλά ποσοστά όχι μόνο νόσησης αλλά και θανάτων που θα μπορούσαν ίσως να έχουν αποφευχθεί. Σημαντικό είναι μόλις ασθενήσει κάποιος, είτε έχει γενικά καλή υγεία είτε όχι, να ζητά την συμβουλή γιατρού και αν εκείνος το κρίνει απαραίτητο, να λαμβάνει εντός των πρώτων 48 ωρών αντιιική θεραπεία΄΄.








Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν παρατηρηθούν ελλείψεις θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι ευθύνες, τονίζουν οι εκπρόσωποί του κλάδου
Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση