Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Ξανθός: Η κυβέρνηση «τιμωρεί» τους ανασφάλιστους

5/7/2022 3:48:05 πμ
Βάζοντας εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την 1η Ιουλίου, οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους από ιδιώτες γιατρούς, αλλά μόνο από γιατρούς των δημόσιων δομών, οι οποίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Ξανθού. 

«Αυτό είναι μια επιλογή που δημιουργεί εμπόδια πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, υπονομεύει την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας και αποτελεί μια κίνηση "τιμωρητισμού" απέναντι σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που -κατά την κυβέρνηση- απολαμβάνει υπερβολικά "προνόμια"! Και όλα αυτά για να "ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη που έχει ξεφύγει"! Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, λόγω των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών τους, διευρύνουν καθημερινά τις ανισότητες στη φροντίδα υγείας. ΓιΆ αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πανδημική κρίση», σημειώνει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών