Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α.Ξανθός:''Θα στηρίξω την ελληνική φαρμακοβιομηχανία''

18/11/2015 1:01:11 μμ
Ζήτησε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μήνυμα στήριξης προς την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, απέστειλε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός. Μιλώντας νωρίς το πρωί στο συνέδριο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών μεταξύ άλλων τόνισε ότι "από τους δανειστές υπάρχει έντονη και συνεχής επιμονή για ανεξέλεγκτες μειώσεις τιμών η οποία έχει αποδειχτεί ότι είναι αδιέξοδη".
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως τα τελευταία πέντε χρόνια με αυτή την πολιτική "ούτε ο όγκος των γενοσήμων αυξήθηκε ούτε ο όγκος των συνταγών μειώθηκε και η όλη πολιτική οδήγησε σε υγειονομική φτώχεια και αποκλεισμούς".
Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε ότι επιβάλλεται να γίνει σοβαρή συζήτηση επί της ουσίας με όλους τους συμμέτοχους με στόχο μια πολιτική ενίσχυσης του ποιοτικού γενόσημου (γιατροί, φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακοποιοί)

Και αυτό συνέχισε είναι απαραίτητο για την επιβίωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Με αυτό το στόχο δημιουργήθηκε ειδική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή του υπουργείου Βιομηχανίας έτσι ώστε να στηριχθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει "την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ήδη έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και τη διείσδυσή της στις ξένες αγορές".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών