Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Θα ενταχθούν νέα εμβόλια στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού;

15/10/2014 10:34:34 πμ
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα για την επικαιροποίηση του προγράμματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μετά από 9 μήνες ανυπαρξίας, που ξεπεράστηκαν με την επανασύστασή της, αλλά και ένα συμπληρωματικό ΦΕΚ στις αρχές του καλοκαιριού, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα. Πρόκειται για τη 2η συνεδρίαση, με την πρώτη να αφορά την εποχική γρίπη.

Αρκετά ανοικτά μέτωπα θα πρέπει να εξετάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδριάζει σήμερα, για δεύτερη φορά μετά από τη σύστασή της, με κυριότερη φυσικά την επικαιροποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Η επιτροπή αφενός πρέπει να εξετάσει την ένταξη στο πρόγραμμα νέων εμβολίων, σημαντικών για τη δημόσια υγεία και μοναδικών. Χαρακτηριστική περίπτωση, το μοναδικό εμβόλιο για την πρόληψη του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β, που παραμένει εκτός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού. Αφετέρου, θα πρέπει να εξεταστεί και ποια εμβόλια θα ενταχθούν στη θετική λίστα, ώστε να μη χρειάζεται να τα πληρώσουν από τη τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα έχει φθάσει και στη Βουλή, με την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων.

Η επιτροπή συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα με αντικείμενο τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, ενόψει των ανακοινώσεων της Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, Χρ. Παπανικολάου για το θέμα και τη σύσκεψη της Παρασκευής. 'Αγνωστο παραμένει αν προέδρευσε της επιτροπής ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτριος Τριχόπουλος, όπως είχε οριστεί με το διορθωτικό ΦΕΚ ή αν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο καθηγητής Παιδιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Π.Α. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος λέγεται πως θα τον αντικαταστήσει, καθώς ο κ. Τριχόπουλος, αρνήθηκε τη θέση.

Πηγή: virus.com.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα υλικά του διαβήτη συμβατικής τεχνολογίας
Η Τ. Χαραμή θεωρεί την εξέλιξη θετική, αλλά όχι επαρκής για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες