Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


99 νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα

21/11/2018 3:29:16 μμ
Ο ΕΟΦ έδωσε τιμές και σε 3 νέα ΜΗΣΥΦΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δρόμο της διαβούλευσης πήραν νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία ζητήθηκε η χορήγηση τιμής κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην εγχώρια αγορά.


Πρόκειται για 99 συνταγογραφούμενα φάρμακα και τρία ΜΗΣΥΦΑ.


Ο Ε.Ο.Φ. δημοσιοποίησε τις προτεινόμενες τιμές για τα σκευάσματα αυτά, καλώντας τις φαρμακευτικές να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά, στην αρμόδια διεύθυνση τιμολόγησης, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.


Θα ακολουθήσει συνάντηση της υπηρεσίας με τους εκπροσώπους των εταιρειών, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις φαρμακευτικές, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία ή να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα.


Αναλυτικά, ο κατάλογος με τις προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα, περιλαμβάνει 17 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα, 2 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα σε νέα μορφή, συσκευασία ή περιεκτικότητα, 7 πρωτότυπα σε νέα μορφή, περιεκτικότητα ή συσκευασία, ένα υβριδικό, ένα εγχωρίως παραγόμενο γενόσημο, 6 όμοια βιολογικά που αφορούν ένα μόνο φάρμακο για αυτοάνοσες παθήσεις και 73 γενόσημα.


Σε ό,τι αφορά τα τρία νέα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., αφορούν ένα γενόσημο παυσίπονο σε μορφή λοσιόν και δύο μικροκλύσματα γλυκερίνης για παιδιά και βρέφη.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης για την τιμολόγηση, ο ΕΟΦ θα αναρτήσει τις νέες τιμές μετά τις διορθώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν, προκειμένου οι κατάλογοι να πάρουν το δρόμο τους προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση και έκδοση των νέων δελτίων τιμών.


Δείτε εδώ τις προτεινόμενες τιμές του Ε.Ο.Φ.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών