Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί λύση στην ανάπτυξη

3/4/2015 3:09:53 μμ
Σχόλιο του προέδρου της ΠΕΦ με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το φάρμακο και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως αναφέρει στο Onmed.gr ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων. Ωστόσο αυτό που είναι κρίσιμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα όπως αναφέρει, είναι ο προϋπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης που είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για το 2015.

Μόλις μία μέρα μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος του θεσμικού οργάνου της φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων, σχολιάζει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, μιλάει για την επόμενη ημέρα του κλάδου, στηλιτεύει το θέμα της δραστικής ουσίας, προτείνοντας την καθιέρωση ενός διπλού συστήματος, αφού το υπάρχον συντελεί στην υποκατάσταση και σε αύξηση της συνταγογράφησης εισαγομένων πρωτοτύπων και γενοσήμων και προτείνει 6 μέτρα για την στήριξη της εθνικής πολιτικής φαρμάκου.

Παράλληλα, ως πρόεδρος της ΠΕΦ, δεσμεύεται ο κλάδος να διατηρήσει και να επεκτείνει τις μονάδες στην Ελλάδα, να καλύψει το 70% της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με οικονομικά και ποιοτικά φάρμακα, να συντελέσει στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα και να στηρίξει εμπράκτως τους ανασφάλιστους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Πρόσθετο όφελος η κατάργηση της εκτύπωσης των παραστατικών






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος