Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Θ. Αμπατζόγλου: «Η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αφορά τρία σημεία»

18/1/2011
Συνέντευξη του προέδρου του Π.Φ.Σ. στον SKAI
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την πρόθεσή του να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.), μέσω του προέδρου του.

 

Μιλώντας στον SKAI σήμερα το πρωί (18/1/2011), ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε πως αν ο διάλογος με την κυβέρνηση δεν έχει αποτέλεσμα, θα υπάρξει προσφυγή που θα αφορά τρία σημεία: την παραβίαση εργατικής νομοθεσίας (65 ώρες εργασίας ενώ προβλέπεται 48ωρο), την περίπτωση του ιδιοκτησιακού και την περίπτωση να θιγεί σε υπερβολικό βαθμό το ζήτημα των εκπτώσεων.

 

«Δεν είμαστε ποντίκια για να ζούμε συνέχεια μέσα στο φαρμακείο, με το ωράριο που ζητάει η κυβέρνηση» δήλωσε στον SKAI ο κος Αμπατζόγλου. «Οι φαρμακοποιοί δεν πουλάνε καρότα, μπιζού ή μπιχλιμπίδια, τίθεται θέμα βιολογικής αντοχής. Συμφωνήσαμε να είναι το Σάββατο ανοιχτά το 25% των φαρμακείων, δεν γίνεται να είναι όλα ανοιχτά, ούτε να ανοίγει όποιος θέλει, γιατί έτσι το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό» συνέχισε ο κος Αμπατζόγλου.

 

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. δήλωσε ανοιχτός στη συνέχιση του διαλόγου, αφού όμως ξεκαθαρίσει η πολιτεία το θολό τοπίο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει περιθώριο διαλόγου στο rebate και στο ωράριο των φαρμακείων.

 

«Μπορεί ένας τσέλιγκας να πουλήσει τα γίδια και να ανοίξει φαρμακείο; Μπορεί ένας τοξικομανής να ανοίξει φαρμακείο;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως είναι ασαφές στο νομοσχέδιο το τι μέλλει γενέσθαι.

 

«Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά. Κάναμε διάλογο και ήρθαν όλα τούμπα. Εμείς ως φαρμακοποιοί έχουμε προσφέρει με εκπτώσεις το 2010, 200 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Σε αυτή την κρίση, έχουμε συμβάλλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα» κατέληξε ο κος Αμπατζόγλου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες






Σχετικά άρθρα

Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη
Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας