Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


8.000 οι επισκέπτες στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού στη Θεσσαλονίκη

24/9/2024 1:13:15 πμ
Ο ΦΣΘ ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού στην ΠΦΥ, και τη σημασία των παρεχόμενων υπηρεσιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Περισσότεροι από 8.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης συμμετείχαν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η στιγμή που ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε συμβολικά με πράσινο χρώμα, προς τιμήν της συνολικής προσφοράς των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία.


«Ήμασταν στυλοβάτες στη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης που περάσαμε, είμαστε στυλοβάτες και σήμερα με διάφορες δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με την πολιτεία. Μία από αυτές τις δράσεις, η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι η δωρεάν διανομή των self tests κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου στις ηλικιακές ομάδες που το δικαιούνται και γενικότερα η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πρόληψης αυτής της μορφής καρκίνου. Θα συνεχίσουμε με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, τον εμβολιασμό για την Covid-19 και με πολλές άλλες δράσεις που προάγουν την υγεία και βοηθούν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσης Ευγενίδης.


Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας. Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, τόνισε ότι «υποχρέωση του υπουργείου Υγείας είναι να βρίσκεται εδώ μαζί με τους μαχόμενους φαρμακοποιούς. Είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας, όχι μόνο γιατί εξυπηρετούν το λαό, αλλά διότι το φαρμακείο είναι πραγματικά μια κοιτίδα υγείας στη γειτονιά. Φροντίζει όχι μόνο να εκτελεί τις ιατρικές συνταγές, αλλά να προειδοποιεί, να κάνει πρόληψη και να συμμετέχει ουσιαστικά στην ΠΦΥ, πράγμα που σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί είναι απαραίτητοι όχι μόνο για τη λειτουργία ενός υγιούς συστήματος υγείας, αλλά και για τη λειτουργία της κοινωνίας”.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον ΦΣΘ και όλους τους φαρμακοποιούς της Περιφέρειάς μας, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι το έργο που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, διότι βοηθούν σημαντικά και στην πρόληψη για την υγεία. Έτσι λοιπόν και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε δίπλα τους». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, επισήμανε ότι «ο φαρμακοποιός είναι αυτό που δικαίως έχει καταστεί στη συνείδηση όλων μας: ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, υπηρεσίες σε επίπεδο γειτονιάς κι αυτό είναι που αναδεικνύει τον ειδικό ρόλο και τον ειδικό σκοπό του».


Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, Στήβη Σιωζοπούλου δήλωσε ότι «είναι μια σπουδαία εκδήλωση διότι θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος ότι υπάρχει προληπτικό τεστ, το οποίο ήδη έχει μπει και στη συνταγογράφηση και κάποιες ηλικιακές ομάδες μπορούν να το πάρουν δωρεάν απευθυνόμενες στο φαρμακείο». 


Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές δήλωσε ότι «ο χρυσός χορηγός της εκδήλωσης, ο ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τους φαρμακοποιούς και λειτουργεί με τους φαρμακοποιούς για τους φαρμακοποιούς και όχι μόνο, είναι εδώ για να δείξει στον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την υγεία και σε επίπεδο προϊόντος και σε επίπεδο επιστήμης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024






Σχετικά άρθρα

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19
Οι φαρμακοποιοί γιορτάζουν και αποδεικνύουν την αξία τους
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP
Φαρμακαποθηκάριοι: Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τους φαρμακοποιούς
Και τίθενται δύο νέα ερωτήματα στον ΠΦΣ