Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


66 ασθενείς αναζητούν εναγωνίως Μονάδες Εντατικής

3/2/2016 5:13:26 μμ
Γενικόλογες υποσχέσεις από το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Την στιγμή που το υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει διαχειρίσιμη την κατάσταση με τα κρούσματα του ιού της γρίπης που χρειάζονται επειγόντως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί απευθύνουν απεγνωσμένο μήνυμα για τους δεκάδες ασθενείς που δεν έχουν καμία τύχη να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

 

Στην επιστολή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ αναφέρουν "δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε για άλλη μια φορά με δημόσια έκκληση προς τους αρμόδιους προκειμένου, επιτέλους, να δοθεί επείγουσα και οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ το οποίο κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

 

Τη Δευτέρα 1/2/16 στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων 32 λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού. Την Τρίτη 2/2/16 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 73, εκ των οποίων διακινήθηκαν με την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων ιατρών των ΜΕΘ και των ιατρών του ΕΚΑΒ οι 7 και παραμένουν στην αναμονή οι 66.

 

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το θέμα των προγραμματισμένων σοβαρών επεμβάσεων (γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.λπ.) που αναβάλλονται λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και αυτών των ασθενών".


Σημειώνεται πως πριν από τρεις ημέρες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χαρακτήριζε την όλη κατάσταση διαχειρίσιμη ενώ υποσχέθηκε για τον επόμενο μήνα προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics