Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 21-22/09

6/9/2024 1:02:35 πμ
Με τίτλο: «Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο της ιστορικής πόλης της Σπάρτης με οικοδεσπότη τον Φ.Σ. Λακωνίας. Φέτος, ο φαρμακευτικός συνεδριακός θεσμός της Πελοποννήσου ισχυροποιείται, με τη συμμετοχή και των Φ.Σ. Ηλείας και Αιγιαλείας. Συμμετέχουν πλέον στη διοργάνωσή του εφτά Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (Αιγιαλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας). 


Με θέμα «Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη», το συνέδριο θα επικεντρωθεί τόσο στις υπηρεσίες και στη φαρμακευτική φροντίδα προς τους πολίτες όσο και σε ευρύτερα ζητήματα και προκλήσεις της δημόσιας υγείας. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύγχρονο φαρμακείο, να προτείνουν λύσεις και διεξόδους από την κρίση, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός ως πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 


Ειδικότερα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για: συμπληρώματα διατροφής, εκσυγχρονισμό φαρμακείου, καλλυντικά στο φαρμακείο, εμβολιασμό ενηλίκων, σακχαρώδη διαβήτη, διατροφή και υγεία και υπηρεσίες από το φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο θα λάβουν μόρια συνεχιζόμενης φαρμακευτικής εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ, ενώ οι βοηθοί και οι φοιτητές βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19






Σχετικά άρθρα

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19
Οι φαρμακοποιοί γιορτάζουν και αποδεικνύουν την αξία τους
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP
Φαρμακαποθηκάριοι: Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τους φαρμακοποιούς
Και τίθενται δύο νέα ερωτήματα στον ΠΦΣ