Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


500 εταιρείες δίνουν μάχη για ανάπτυξη νέων ογκολογικών φαρμάκων

6/7/2016 10:34:29 πμ
Στα 107 δισ. δολ. το κόστος των φαρμάκων το 2015
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την επόμενη τετραετία, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να «τρέξουν» με ταχύτητες 7,5% έως 10,5%, εξαιτίας της χρήσης νέων προϊόντων.


Σημαντικά ανοδικούς ρυθμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ογκολογίας το 2015, με πάνω από 20 τύπους καρκίνων να εντάσσονται πλέον σε μία ή περισσότερες από τις 70 νέες θεραπείες για τον καρκίνο, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.


Η συνεχής αύξηση καινοτόμων θεραπειών διαμόρφωσε την αξία της παγκόσμιας αγοράς ογκολογίας στα 107 δις δολ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της IMS Health αναμένεται να φτάσει στα 150 δις δολ. σε αξία έως το 2020.

Οι δαπάνες για τη θεραπεία της ογκολογίας και τα υποστηρικτικά φάρμακα αυξήθηκαν κατά 11,5% το 2015, όπως τονίζει μελέτη υπό τον τίτλο «Global Oncology Trend Report: A Review of 2015 and Outlook to 2020», επισημαίνοντας παράλληλα πως στο σύνολο τους πάνω από 500 εταιρείες ρίχνονται στη μάχη για την ανάπτυξη νέων ογκολογικών φαρμάκων παγκοσμίως.

Για την επόμενη τετραετία, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να «τρέξουν» με ταχύτητες 7,5% έως 10,5%, εξαιτίας της χρήσης νέων προϊόντων -ιδιαίτερα στον τομέα της ανοσοθεραπείας- η οποία θα κατευθύνει μεγάλο μέρος μεγέθυνσης της αγοράς.

Η μελέτη κάνει λόγο για «παρατεταμένη περίοδο καινοτομίας» μέχρι το 2020, με τα ογκολογικά φάρμακα που βρίσκονται σε φάση κλινικής ανάπτυξης να έχει διευρυνθεί κατά 60% στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.


 

Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics