Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


500 εταιρείες δίνουν μάχη για ανάπτυξη νέων ογκολογικών φαρμάκων

6/7/2016 10:34:29 πμ
Στα 107 δισ. δολ. το κόστος των φαρμάκων το 2015
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την επόμενη τετραετία, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να «τρέξουν» με ταχύτητες 7,5% έως 10,5%, εξαιτίας της χρήσης νέων προϊόντων.


Σημαντικά ανοδικούς ρυθμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ογκολογίας το 2015, με πάνω από 20 τύπους καρκίνων να εντάσσονται πλέον σε μία ή περισσότερες από τις 70 νέες θεραπείες για τον καρκίνο, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.


Η συνεχής αύξηση καινοτόμων θεραπειών διαμόρφωσε την αξία της παγκόσμιας αγοράς ογκολογίας στα 107 δις δολ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της IMS Health αναμένεται να φτάσει στα 150 δις δολ. σε αξία έως το 2020.

Οι δαπάνες για τη θεραπεία της ογκολογίας και τα υποστηρικτικά φάρμακα αυξήθηκαν κατά 11,5% το 2015, όπως τονίζει μελέτη υπό τον τίτλο «Global Oncology Trend Report: A Review of 2015 and Outlook to 2020», επισημαίνοντας παράλληλα πως στο σύνολο τους πάνω από 500 εταιρείες ρίχνονται στη μάχη για την ανάπτυξη νέων ογκολογικών φαρμάκων παγκοσμίως.

Για την επόμενη τετραετία, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να «τρέξουν» με ταχύτητες 7,5% έως 10,5%, εξαιτίας της χρήσης νέων προϊόντων -ιδιαίτερα στον τομέα της ανοσοθεραπείας- η οποία θα κατευθύνει μεγάλο μέρος μεγέθυνσης της αγοράς.

Η μελέτη κάνει λόγο για «παρατεταμένη περίοδο καινοτομίας» μέχρι το 2020, με τα ογκολογικά φάρμακα που βρίσκονται σε φάση κλινικής ανάπτυξης να έχει διευρυνθεί κατά 60% στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.


 

Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η f-anazitisi οδηγός για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων & τροφής
Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των παιδιών σχετικά με τη νόσο, διαθέτει το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑΡΑ»






Σχετικά άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας
Τα συμπεράσματα της Ημερίδας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Με τη συμμετοχή 60 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη
Αγώνας για έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη φροντίδα στη Νεανική Αρθρίτιδα
Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των παιδιών σχετικά με τη νόσο, διαθέτει το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑΡΑ»
Sotatercept: Να ενταχθεί στον θεραπευτικό αλγόριθμο της ΠΑΥ
Πρόταση από Έλληνες επιστήμονες