Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


33% αύξηση των τιμών για πολλά ΜΗΣΥΦΑ

4/1/2019 11:21:40 πμ
Οι νέες τιμές ισχύουν από τις αρχές του χρόνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι νέες τιμές ισχύουν από τις 2 Ιανουαρίου και αφορούν σε ευρείας κυκλοφορίας σκευάσματα, καθημερινής χρήσης. Πιο συγκεκριμένα οι αυξήσεις φθάνουν και στο 33%!


Ενδεικτικά, γνωστό αντισηπτικό, απολυμαντικό καταγράφει αύξηση κατά 33,49%.  'Αλλο σκεύασμα, σιρόπι για το πεπτικό σύστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 10%. Μικρότερη αύξηση 3,07% καταγράφει σκεύασμα για τη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Ευρείας κυκλοφορίας επουλωτικό σκεύασμα καταγράφει αύξηση ύψους 5,13%.

 


Μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες σκεύασμα για το μυοσκελετικό σύστημα και τους χρόνιους πόνους σε αρθρώσεις έλαβε αύξηση 3,61% ενώ αύξηση τιμής κατά 11,97% καταγράφει σκεύασμα για μύκητες νυχιών και ποδιών.


Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι περισσότερες αυξήσεις δεν ξεπερνούν το ένα ευρώ στις τιμές των εν λόγω μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

 

ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών