Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού

27/3/2020 2:25:12 μμ
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επείγουσα επιστολή του προς το υπ. Οικονομικών ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ζητά την άμεση ένταξη των φαρμακείων στις επιχειρήσεις που πλήττονται και δικαιούνται οικονομική βοήθεια από το κρατικό απόθεμα, την υπαγωγή δηλαδή στο καθεστώς της αναστολής συμβάσεων.

Η ένταξη των φαρμακοποιών στους υπό προστασία ΚΑΔ θα πρέπει να γίνει καθώς αρκετά φαρμακεία αναγκάζονται να κλείσουν, είτε επειδή οι ίδιοι νόσησαν ή επειδή ήρθαν σε επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Με χθεσινές δηλώσεις του στο f.daily, o πρόεδρος του ΦΣΑ αναφέρει πως «μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί 20 φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτο λόγω του κορονοϊού καθώς είτε νόσησαν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί είτε γιατί εντός των φαρμακείων ιχνηλατήθηκαν φορείς της νόσου με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να αναγκαστούν να κλείσουν. Δυστυχώς μία φαρμακοποιός νοσηλεύεται με συμπτώματα της νόσου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

Ο Κ. Λουράντος εξηγεί πως το καθεστώς προστασίας θα πρέπει να αφορά τα φαρμακεία που αναγκάζονται και κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ σημείωσε πως οι συνάδελφοί του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου και ως εκ τούτου η πολιτεία οφείλει να τα στηρίξει. Εντωμεταξύ, σημείωσε πως η κίνηση στα περισσότερα φαρμακεία της πρωτεύουσας είναι τρομερά μειωμένη, ενώ μετά την προηγούμενη Κυριακή που υπήρξε αναστολή κυκλοφορίας είναι «πλέον απελπιστική».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί σε Πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο της Γερμανίας






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Η Φαρμακογονιδιωματική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση
Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη