Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


2.800 γιατρούς και νοσηλευτές θα προσλάβει το υπουργείο Υγείας

1/7/2014 11:14:26 πμ
Οι 200 θα πάνε στο ΕΚΑΒ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προσλήψεις στα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας μάλιστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χθες, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι οι προσλήψεις θα είναι 2.800, εκ των οποίων οι 200 θα πάνε στο ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι θα μπουν στο σύστημα υγείας.

Είναι γιατροί και νοσηλευτές ή και άλλες ειδικότητες που καλύπτουν τις ανάγκες. Με την έννοια αυτή, σημείωσε, θα βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά δεν θα λύσουν συνολικά το πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, απαιτούνται αρκετές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

Για τις ελλείψεις στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε:
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δικαιότερη και ορθολογικότερη κατανομή που μπορεί να γίνει σε αυτό το προσωπικό ώστε να καλυφθούν ανάγκες».

Εν τω μεταξύ χθες, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση καθώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα του, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση η οποία θα είναι προς όφελος των υπαλλήλων.

www.onmed.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος