Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


17 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία

9/5/2017 10:05:18 πμ
Ξεκινούν οι διαδικασίες αποπληρωμής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ιδιωτικά φαρμακεία από ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποπληρωμής τους.

Αναλυτικά, το Τμήμα Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών του Οργανισμού δημοσιεύει λίστα με τα χρέη των ταμείων και ζητά από τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν εισπράξει τα συγκεκριμένα ποσά.


Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα: 17.006.850,52), τα οποία μπορεί να αφορούν και συνταγές από το 2011! Το ρεκόρ σπάει το ταμείο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ με χρέος πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα: 8.511.596,39€) και ακολουθεί το ΤΣΑΥ με 1.572.364,31€. Ο πιο καλοπληρωτής είναι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με οφειλές 290,16€!


Όσο για την αξία των τιμολογίων προς αποπληρωμή ανά φαρμακευτικό σύλλογο, στην Αττική ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα: 9.225.471,62 από 27.523 τιμολόγια) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 5.961 τιμολόγια και 1.887.891,03€ και ο Πειραιάς με 3.473 τιμολόγια και 971.945,79€ χρέος. Αρκετά ψηλά κατατάσσεται και ο Φ.Σ. Ηρακλείου με 699 τιμολόγια, των οποίων η αξία φτάνει τα 470.289,85.

Όσο για τα χαμηλότερα χρέη του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Συλλόγων της Φλώρινας και της Λειβαδιάς, όπου απλήρωτο έχει μείνει 1 τιμολόγιο για κάθε σύλλογο με αξίες 348,66 και 218,14 ευρώ αντίστοιχα!


Ο Π.Φ.Σ. καλεί τους προέδρους των Συλλόγων να συμπληρώσουν, υπογράψουν και θεωρήσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση έως την Πέμπτη 11 Μαΐου, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ και να ξεκινήσει η πολυπόθητη διαδικασία αποπληρωμής!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών






Σχετικά άρθρα

Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών