Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


11ο Συνέδριο ΣΥΦΑΚ: Μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά υψηλή συμμετοχή

20/9/2024 6:50:41 πμ
Οι 645 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το φαρμακείο περνά σε μια νέα εποχή, όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI) παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. Η μετάβαση στην AI εποχή δεν καταργεί τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά τον ενισχύει, δίνοντας στους φαρμακοποιούς τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετες και σημαντικές πτυχές της φροντίδας των ασθενών. Η χρήση της AI φέρνει νέες δυνατότητες σε βασικούς τομείς όπως προσωποποιημένες θεραπείες, έξυπνη διαχείριση αποθεμάτων, ασφάλεια δεδομένων κ.ά.


Στα παραπάνω στοιχεία επικεντρώθηκε η θεματολογία του 11ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ «Φαρμακείο: Υπηρεσίες υγείας, ομορφιάς & ευεξίας στην ΑΙ εποχή», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) και υπό την αιγίδα του ΠΦΣ. Για την τεχνητή νοημοσύνη μίλησαν ο Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ και ο Ευάγγελος Καραλής, αναπλ. καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής ΕΚΠΑ. Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος αποτέλεσε το στρογγυλό τραπέζι «Οι κρίκοι της αλυσίδας του φαρμάκου στη νέα εποχή: Προκλήσεις & ευκαιρίες», το οποίο συντόνισε ο Δημήτρης Αλιμπέρτης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΣΥΦΑΚ. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη Α’ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) για «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση», με εισαγωγική ομιλία από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Τιμητικές βραβεύσεις

Ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο ΣΥΦΑΚ τίμησαν τον υφ. Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους για την προσφορά του στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο ίδιος μίλησε για το πολύπλοκο σύστημα logistics των εμβολίων που δημιουργήθηκε στη χώρα και τόνισε: «Η χώρα μας όχι μόνο άντεξε στην πανδημία αλλά και πρωτοστάτησε με τη δημιουργία ενός υποδειγματικού εμβολιαστικού προγράμματος. [...] Και βασικός πυλώνας αυτού του εγχειρήματος ήσασταν εσείς. […] Συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά με την εμπειρία και τα κεκτημένα της πανδημίας, και δημιουργούμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα από τολμηρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις». 


Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για τη συνολική προσφορά του στη φαρμακευτική αγορά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του φαρμακείου της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ και γενικός διευθυντής ΒΙΑΝ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Επιληψία που γίνεται στη Ρώμη
Με τις εταιρείες Genetic Leap και HAYA Therapeutics






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Σειρά δράσεων από τη Novartis Hellas για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας
Diaverum: Ενισχύει τη νεφρική φροντίδα στην Ελλάδα
Mε την εξαγορά 6 κλινικών
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Διπλή διάκριση στα ΔΕΗ BITE Awards 2024
Έλαβε χρυσό και χάλκινο βραβείο για τις καινοτόμες ψηφιακές της πλατφόρμες