Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Υβριδικές κεραμικές βελόνες θα απαλάσσουν απ' τον πόνο της ένεσης

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα και του τεχνολογικού ινστιτούτου Laser Zentrum του Αννόβερου, δημιούργησαν εξαιρετικά λεπτές κοίλες μικροβελόνες ενέσιμης χορήγησης φαρμάκων και αιμοληψίας.

Οι μικροβελόνες αυτές πιστευεται ότι θα απαλλάξουν μελλοντικά τους ασθενείς από τον πόνο και το άγχος της ένεσης. 

Η ανακάλυψη νέων, πιο ανώδυνων μεθόδων ενδοφλέβιας χορήγησης φαρμάκων και αιμοληψίας αποτελεί εδώ και χρόνια στόχο ερευνητών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιοιατρικής τεχνολογίας.

Έως τώρα η χρήση των κλασικών μεταλλικών βελόνων δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, καθώς ο πόνος της ένεσης «φοβίζει» σημαντικό μέρος των ασθενών (παιδιά και ενήλικες), η όλη διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη και ψυχοφθόρα για ασθενείς που χρειάζονται καθημερινές χορηγήσεις ή αιμοληψίες και επιπλέον απαιτείται κάποια «εκπαίδευση» πάνω στη χρήση τους, ώστε αυτή να γίνεται σωστά και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων έρχονται να συνεισφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα και του τεχνολογικού ινστιτούτου Laser Zentrum του Αννόβερου, οι οποίοι ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν –με τη μέθοδο του φωτονικού πολυμερισμού οργανικά τροποποιημένων κεραμικών υλικών– εξαιρετικά λεπτές κοίλες μικροβελόνες ενέσιμης χορήγησης φαρμάκων και αιμοληψίας.

Οι μικροβελόνες αυτές πιστευεται ότι θα απαλλάξουν μελλοντικά τους ασθενείς από τον πόνο και το άγχος της ένεσης, καθώς θα εισχωρούν στο δέρμα χωρίς να αντιλαμβάνεται το τρύπημα ο ασθενής, θα είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τις «κλασικές» μεταλλικές βελόνες και επιπλέον θα μπορούν να συνδυαστούν με βιοαισθητήρες και μικροαντλίες, ώστε να αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες καταγραφής επιπέδων των ουσιών στο αίμα και της προγραμματισμένης επαναλαμβανόμενης χορήγησης φαρμάκων (πχ. περίπτωση διαβητικών).


ΠροηγούμενοΕπόμενο