Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ξέμεινε από αμπούλες καλίου το νοσοκομείο της Ρόδου



Σοβαρές ελλείψεις σε κάλιο υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ένα φάρμακο το οποίο είναι απαραίτητο σε πολλές παθήσεις και η μη δυνατότητα χορηγησής του μπορεί να προβεί μοιραία σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς.

Βέβαια στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ελλείψεις μόνο σε κάλιο αλλά και σε μία σειρά από φαρμακευτικά σκευάσματα από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο ακριβά για χρόνιες και σοβαρές ασθένειες.

Λόγω της μεγάλης αναγκαιότητας του συγκεκριμένης ουσίας, καταβλήθηκαν πριν από λίγη ώρα προσπάθειες από τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Κορναρόπουλο, ώστε μέχρι το Σάββατο να έχουν έλθει 3.000 αμπούλες.

Ο κ. Κινούς αναφέρει συγκεκριμένα: "Ενώ απουσιάζω στην Αθήνα έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από κλινικές για την έλλειψη καλίου. Είναι ένα σκεύασμα απολύτως απαραίτητο και η έλλειψή του έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές. Φανταστείτε ότι αν ένας νοσηλευόμενος πάθει υποκαλιαίμια-η οποία προκαλείται από πολλές ασθένειες-και δεν πάρει κάλλιο, ενδέχεται και να πεθάνει. Από όσο πληροφορήθηκα βέβαια έγιναν κάποιες ενέργειες ώστε σύντομα να έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα καλλίου".

Ο γιατρός τόνισε πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε φάρμακα στο Νοσοκομείο από τα πιο απλά μέχρι τα πιο εξεζητημένα ενώ αν και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες προς τα παρόν οι αποθήκες είναι άδειες.


ΠροηγούμενοΕπόμενο