Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τι έγινε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας


Επανεκκίνηση του χώρου της υγείας υποσχέθηκε ο νέος υπουργός κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου υγείας από τον υπηρεσιακό υπουργό.


Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός στις άμεσες προτεραιότητες του είναι επιτάχυνση διαδικασιών σε όλα, αλλαγή διοικήσεων στα νοσοκομεία, πάταξη της γραφειοκρατίας  αλλαγή του συστήματος προσλήψεων και πάταξη της διαφθοράς.


Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας , Παύλος Πολάκης τόνισε ότι τον χώρο τον ξέρει καλά όπως και ο Ανδρέας Ξανθός και έτσι δεν έχουν καμία δικαιολογία να καθυστερήσουν σε αυτά που πρέπει να γίνουν...


Αναλυτικότερα  ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "είμαστε σε μια φάση που η κοινωνία έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση αυτή να κάνει restart. Να κανει επανεκίνηση με πιο σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον σε όλα τα είπεδα. Από την οικονομία μέχρι την δημόσια διοίκηση και την λειτουργία των θεσμών. Αυτή η εντολή της κοινωνίας εμπεριείχε μεγάλη δόση σκεπτικισμού και κριτικής. αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Ξέρουμε ότι αυτά τα προβλήματα είναι πολλαπλά και συσσωρευμένα. Έχουμε να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που κλυδωνίζεται και οδηγείται  σε γενικό μπλάκ άουτ. Κι αυτό πρέπει να το αντιστρέψουμε"

Έχουμε παίξει ξύλο 

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, νέος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εξέφρασε το παράπονό του  του ότι νιώθει άβολα αφού "εδώ ερχόμουν μόνο υπό καθεστώς διαμαρτυρίας και έχουμε παίξει ξύλο στην πόρτα. και ήρθε η ώρα να κάθομαι σε αυτήν την καρέκλα"


Παραδίδοντας το υπουργείο υγείας ο υπηρεσιακός υπουργός Θ. Δημόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν και προέβει σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του.


ΠροηγούμενοΕπόμενο