Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στις ιδιωτικές κλινικές μόνο οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας σε κυριακάτικες εφημερίδες στις οποίες ανέφερε πως στα σχέδιά του είναι να καταργήσει τη δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να επιλέγουν τις ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.

 




Την στιγμή που ο μέσος όρος αναμονής για την αποκατάσταση μιας κοίλης είναι 3-4 μήνες οι δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή δημιουργούν σύγχυση στους ασφαλισμένους οι οποίοι για να περάσουν την πόρτα ενός ιδιωτικού νοσοκομείου θα πρέπει να διαθέτουν αποκλειστικά ιδιωτική ασφάλιση.

 

 


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

 

 


Σε ότι αφορά την κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία, ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα αφορά μόνον τους Ελληνες πολίτες καθώς για τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στις χώρες της Ευρωζώνης: θα καταβάλλουν εισιτήριο όχι της τάξης των πέντε ευρώ, αλλά πολύ υψηλότερο.

 

Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ; σημειώνει ο υπουργός.

ΠροηγούμενοΕπόμενο