Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στα ''δίχτυα'' του οικονομικού εισαγγελέα 415 γιατροί του ΕΣΥ με λεφτά στο εξωτερικό



Αναλυτικότερα, μακρά λίστα με 415 ονόματα γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας που φρόντισαν να αποστείλουν εμβάσματα άνω των 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, φαίνεται ότι έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το  Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων σύντομα ο οικονομικός εισαγγελέας θα προχωρήσει ακόμη και σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι  φαίνεται να έβγαλαν χρήματα σε τράπεζες του  εξωτερικού χωρίς να δικαιολογούνται από την οικονομική τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία προέκυψαν μετά από διασταυρώσεις του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και των φορολογικών  δηλώσεων των εμπλεκομένων γιατρών.

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τους γιατρούς, αφορά περιπτώσεις μετά το 2009 και έως σήμερα.

Πάντως ο έλεγχος από τις δικαστικές αρχές έχει ολοκληρωθεί για τουλάχιστον 100 γιατρούς και σύντομα αναμένεται να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα αλλά και αυστηρές κυρώσεις μέσω των πειθαρχικών οργάνων των  ιατρικών συλλόγων.
ΠροηγούμενοΕπόμενο