Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Προς λουκέτο η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης!




Ένα βήμα πριν το λουκέτο είναι η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς δεν υπάρχουν παιδίατροι ούτε για…δείγμα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Νοσηλευτών Ν. Πιερίας, παρά τις προσπάθειες να στελεχωθεί το τμήμα αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να μη «βγαίνουν» πλέον οι εφημερίες.

Την ίδια ώρα άμεσα εξαρτώμενη είναι και η γυναικολογική κλινική αφού λόγο συναφούς αντικειμένου θα αντιμετωπίσει επίσης πρόβλημα.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Πιερίας, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα, ούτε από την Διοίκηση του νοσοκομείου, ούτε από την 3ηΥΠΕ.

Γι αυτό και τονίζουν: «Υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος η κλινική να οδηγηθεί ΑΜΕΣΑ σε αναστολή λειτουργίας της, καθώς από αύριο δεν θα υπάρχει εφημεριακή κάλυψη των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και της κλινικής».

Οι νοσηλευτές προειδοποιούν για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου λουκέτου υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι επιπτώσεις αναστολής της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής θα είναι δραματικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των πολιτών του νομού Πιερίας.

Αρνητικές θα είναι και οι επιπτώσεις στη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους Παιδιάτρους».

Γι αυτό και καλούν τη Διοίκηση του Γ. Ν. Κατερίνης, την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ , την Πολιτική ηγεσία να δώσει λύση ΤΩΡΑ διότι: «Οι πολίτες της Πιερίας δεν μπορούν να μείνουν ΧΩΡΙΣ Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική».

Λουκέτο και στην Κέρκυρα;

Σε αντίστοιχα τραγική κατάσταση είναι και η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς παραιτήθηκε το 50% των παιδιάτρων που υπηρετεί στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παιδιάτρων από τα κέντρα υγείας του βορείου τμήματος του νησιού, εδώ και χρόνια, μπορεί να μπάλωναν τα προβλήματα της παιδιατρικής κλινικής, όμως όπως είναι προφανές δεν ήταν δυνατό να επιλύσουν το πρόβλημα.

Παρότι εδώ και αρκετούς μήνες ήταν γνωστή η οριακή κατάσταση της κλινικής τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά κυρίως η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας δεν προχώρησαν στην προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών, αλλά συνέχισαν το γνωστό γαϊτανάκι των πιέσεων για μετακινήσεις παιδιάτρων από τα 3 κέντρα υγείας του νομού, επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.
ΠροηγούμενοΕπόμενο